Kedves Roma Orvosképzés Előkészítőre Jelentkezett, illetve Jelentkező Fiatalok!

A Semmelweis Egyetemen cigány orvosképzési programot kezdtünk 2009-ben TÁMOP pályázati támogatást nyert cigány orvosképzési programunk megvalósítására a Polgár Alapítvány támogatásával. A pályázat célja, hogy tehetséges roma fiataloknak egy-két éves intenzív nevelő-oktató tanfolyam keretében pótolja mindazt a hiányt, amit a hátrányos helyzet jelent, és ezáltal alkalmassá tegye a hallgatókat az orvosegyetemre való sikeres felvételire. A felvetteknek tutoriális rendszer formájában további nevelő-oktató segítséget kívánunk nyújtani. A cigány orvosképzéssel biztosítani kívánunk:

  • egy európai színvonalú és úttörő roma értelmiség képzési mintát,
  • olyan cigány orvosokat, akik végzésük után betöltik az évtizedek óta üres kistelepülési család orvosi állásokat, lehetővé téve a cigány közösségek megfelelő orvosi ellátását
  • olyan cigány értelmiség felnevelését, akik a saját környezetükben köztiszteletben részesülve a foglalkozásuknál és tanultságuknál fogva automatikusan kiemelkedő szerepet játszanak majd a cigány kisebbség integrálódásában, felemelkedésében.

A képzés 2011. február 12-én elindult az alábbiak szerint: Az oktatás szombat, vasárnap történik 15 héten keresztül. Mindkét napon 7 óra előadás van, ebből 5 szakmai és 2 kulturális. Szombat este mozi, színház, múzeum, stb. látogatáson vesznek részt.

A szakmai anyagok felölelik az élettani, anatómiai, kémiai, angol nyelv, stb. alapokat. A tanulásra, vizsgázásra felkészítő elemek, gyakorlatok is szerepelnek az oktatásban, hogy a hallgatók megfelelő tapasztalatot és önbizalmat is nyerjenek. A kulturális előadásokon az értelmiség képzés valamennyi kérdése szerepel a művészetektől a viselkedésig, a történelemtől az etikáig!

Dr. Rosivall László
ötletgazda és programvezető

Kategória: Hírek | A közvetlen link.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.