Járóka Lívia támogatja a Cigány Orvosképzési Programunkat

Járóka Lívia szociálantropológus, fideszes Európai Parlamenti képviselő szombaton meglátogatta Egyetemünk TÁMOP pályázattal támogatott Cigány Orvosképzési Program előkészítő tanfolyamát, mely idén február 18-án másodszor indult az Avicenna International College-ban Rosivall professzor szervezésében. A tavalyi előkészítő eredményeként egyetemünkre bekerült nyolc hallgató mindegyike érvényes félévvel zárta az első szemeszterét.

Járóka Lívia híres cigányzenész családból származó politikus, az Európai Parlament Nőjogi- és Esélyegyenlőségi Bizottságának (FEMM) első alelnöke. A néppárti politikus 2004 óta parlamenti képviselő, s 2009 óta tölti be a szakbizottság alelnöki tisztségét, 2011 megkapta a Köztársasági elnöki érdemrendet és Keresztény Értelmiségiek Szövetsége Szent Adalbert-díját.

A képviselőasszony meghatottan és könnyes szemmel biztatta a 17 tehetséges cigány fiatalt, hogy minden erejükkel dolgozzanak, tanuljanak, mert nehéz évek állnak előttük. Kérte, hogy sohase feledjék, honnan jöttek és mi a legfőbb feladatuk. Ígéretet tett, hogy minden fórumon igyekszik majd támogatni az Európában is egyedülálló „vállalkozást”, a Cigány Orvosképzési Programot és egyetértett azzal, hogy a többszörösen hátrányos helyzetű és kiemelkedően tehetséges gyerekek számára állami támogatottsággal, szervezetten kellene indítani a jövőben az előkészítőt minden egyetemen.

Járóka Lívia látogatása

Járóka Lívia támogatja a Cigány Orvosképzési Programunkat - 2012. 02. 26.
jaroka_cigany_orvoskepzes02.jpg
Kategória: Hírek | A közvetlen link.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.