Cigány orvosképzés jelene és jövője

Kedves Cigány Orvosképzés iránt Érdeklődő Fiatalok és a képzést Támogató-Segítő Barátok, Kollégák!

Örömmel jelzem, hogy jövőre végez az első főiskolai diplomásunk, aki bába lesz és a PhD fokozatot is szeretné megszerezni. Komoly reményünk van arra, hogy pár éven belül néhány orvosi diploma is megszülessék. Az elkötelezett és lelkes hallgatók között már olyan is akad, aki az egyetemünk oktatásában is időnként részt kap, illetve falujában lévő cigány telepre vissza-visszajárva sikeres felvilágosító előadásokat tart.

A program folytatására beadtam Palkovics felsőoktatási államtitkár úr egyetértésével egy államtitkári előterjesztési javaslatot (program tervet) arra, hogy a korábbi előkészítőnk továbbfejlesztéseként speciális,  a gimnáziumi 4. osztályt követő, emelt szintű érettségire felkészítő, ösztöndíjjal támogatott oktatási forma kerüljön bevezetésre. A pozitív diszkrimináció lehetőségének törvényből való kikerülése miatt fontos, hogy a többszörösen hátrányos helyzetű, de kiemelten tehetséges cigány gimnazisták segítségünkkel elérjék a felvételhez elegendő pontszámot. Most kaptam szóban a hírt, hogy jövőre biztosan, de talán már idén is elindulhat e program. Amint pontosabb információhoz jutok, azt azonnal közzétesszük ezen a honlapon.

A minisztériumtól, az egészségügyi államtitkárságtól, illetve magán emberektől cigány programunkra kapott korábbi étkezési támogatás kimerült. Ezért van olyan hallgatónk, aki már arra panaszkodik, hogy nemcsak a Jezsuita Szakkollégiumi díjat nem tudja fizetni, de az étkezésre sincs elegendő pénze. Kérem mindazokat, akik úgy érzik, hogy karitatív módon szívesen hozzájárulnak a cigány orvosképzési programban eredményesen szereplő hallgatók életkörülményeinek javításához, adományaikat, esetleg adójuk 1%-át küldjék a 27 éves Magyar Vese-Alapítvány számlájára (OTP, 11705008-20106153). Ez az alapítvány kezelte az állami támogatásokat is. Kérem ne feledjék az átutalásnál kitölteni a megjegyzést/célt: cigány orvosképzés.

Programunk fontosságában nem kétkedve, sikerességében, illetve a társadalom és a politikusok támogatásában bízva,

köszönettel és üdvözlettel:

Dr. Rosivall László

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.