Roma Orvosegészségügyi Képzési Program Kiterjesztése, 2020

(rövid név ROK: Roma Orvos-egészségügyi Képzés)

Előzmények: A 2010-ben Rosivall László kezdeményezésére és szervezésében elindult, a magyar kormány és az Avicenna International College által támogatott, Ferenc pápa írásbeli áldását elnyerő program sikerei (különböző szintű diplomák) és céljának változatlan fontossága indokolttá teszi az elmúlt 10 év tapasztalatainak felhasználásával a program kiterjesztését, hatékonyságának növelését, illetve a felsőfokú oktatásra történő felkészítésnek a megváltozott törvényeket figyelembe vevő felújítását.

Cél: a bizonyíthatóan tehetséges és identitásukat vállaló hátrányos helyzetű, egészségügyi tanulmányokra vágyó, az általános iskola 8 osztályát elvégzett fiatalok gimnáziumi tanulmányainak támogatása, a felkészülésük segítése, hogy képesek legyenek az Orvosegyetemre bekerülni, illetve az ottani tanulmányaikat sikeresen befejezni és a cigány értelmiséget képviselni, illetve a cigány lakosság egészségügyi ellátásának és rossz mutatóinak javításához hozzájárulni.

Módszer: az Avicenna kétnyelvű (angol, magyar), elit magángimnázium ösztöndíjban és oktatásban részesíti a programba bekerült hallgatókat és mindent elkövet azért, hogy év alatt eredményes érettségit és felsőfokú nyelvvizsgát szerezzenek. Az iskola szükség esetén 5. előkészítő évet is biztosít.

Felvételi: a program meghirdetése országos szinten az iskolákban, egyházi intézményekben, cigány szervezetekben, az interneten történik a Roma Orvosegészségügyi Képzési Program szervezésében. A jelentkezők szóbeli és írásbeli felvételin vesznek részt, melyet egyetemi és gimnáziumi oktatókból és meghívott szakértőkből álló bizottság bírál el. 2020-ban 5-15 fő felvételére kerül sor.

Ellátás: a felvett hallgatók ösztöndíjban részesülnek, melyből fedezhetik a tandíjat. Szállás szervezése ügyében szeretnénk ismét megkezdeni a tárgyalásokat a roma szakkollégiumok vezetőivel.

Program Tervezett Tanácsadó Bizottsága: Elkötelezett szakemberek, közéleti kiválóságok kapnak felkérést, hogy részvételükkel támogassák a program sikerét.

Segítők: a programot indulása óta összegyűlt támogatók, a program keretében végzett diplomások cigányok, illetve a programmal egyetértő szervezetek, magánemberek

Anyagi forrás: pályázatok útján elnyerendő állami és alapítványi hazai és nemzetközi pályázatok.

Programindulás: azonnal, azaz a meghirdetés mostantól elindul

Jelentkezés: írásban életrajzzal, szándéknyilatkozattal és ajánló levéllel / levelekkel

Kapcsolat:

  • email: rosivall.laszlo@med.semmelweis-univ.hu
  • telefon: 36-1-2100-100, 36-20-825-9756
  • postacím: Prof. Dr. Rosivall László, 1089 Budapest, Nagyvárad tér 4.

Mielőbbi válaszát várva, szeretettel és üdvözlettel,

Prof. emer. Dr. Rosivall László

Széchenyi- és Kisebbségekért-díjas

Cigány Orvosképzési Program vezető

Kategória: Egyéb | A közvetlen link.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.