Pajor István

Pajor István

Okleveles biológusi diplomát szereztem a Regensburg-i egyetemen 1982-ben. Diplomamunkámat állattanon (zoológia) belül élettani-ökológiai témában végeztem.

1983-88 között a Pretoria közelében levő Onderstepoort-i Állatorvoskutató Intézetének voltam tudományos munkatársa. Kutatási területeim az arbo-orbi vírusok szaporodása és a vírus-vektorok autökológiájának kiderítése.

1988-91 végéig a dél-afrikai Sárkányhegység (Drakensberg) Nemzeti Parkban aut- és szünökológiai kutatásokat végeztem ottani őshonos növényzet és azon élő ízeltlábúak élővilágáról. Több tucat új gerinctelen fajt fedeztem fel ez időben.

1992-1998 között a Natal-i egyetem PhD hallgatója Pietermaritzburgban. Közben részt veszek az első évesek oktatásában is (rovartanból), valamint 2 évig oktatok biológiai és integrált növényvédelmet fenntartható mezőgazdaság számára az egyetem „Rural Community Development” iskolája keretén belül.

Az 1998-es tanévtől 2000 végéig a –nem rég a Magyar Kulturális Örökség Díjban” részesült- „Burg Kastl” Gimnázium nevelőtanára lettem. Ott többek közt a cserkészet-, természetjárás- valamint a fotószakkört vezettem.

2001-2004 között a gyógyszeripar számára dolgozom klinikai kutatói munkatársként.

A 2006-os tanévtől az Avicenna International College biológia oktatójaként dolgozom.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.